Cozonac de post
Cozonac de post

Este un desert foarte bun , care poate fi servit langa o ceasca cu cafea.
Acest tip de cozonac poate fi umplut cu nuca, stafide si rahat.

Preluat de greci de la egipteni, ajuns in curtea romanilor decadenti, cozonacul, ca multe alte aluaturi dospite si indulcite cu miere, a fost alaturi de om de-a lungul vremii.

Bineinteles ca fiecare popor si-a pus tusa pe dezvoltarea lui. Insa a inceput sa cunoasca o popularitate crescanda o data cu exclamatia nefericita: "Daca n-au paine sa manance cozonac".

Termenul de cozonac il mai au si bulgarii "kozunak", avand o reteta asemanatoare cu a noastra. In mod evident aroma lui in casa este asociata cu cele doua mari sarbatori crestine: Craciunul si Pastele.

Cozonacul de post ne ajuta sa ne amintim de aceste doua mari sarbatori si in celelalte perioade ale anului in care tinem post, dandu-ne un plus de energie prin aportul de calorii adus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.