Prajitura cu mac si ness
Prajitura cu mac si ness

Prajitura MOMO, este o prajitura de casa compusa din doua blaturi, unul simplu si unul cu mac. Crema este de ness si pe deasupra are un strat fin de ciocolata.

Este o prajitura cu accente unguresti, din inima Ardealului, pe care am avut deosebita placere sa o descopar cand eram in vizita la prietenul meu Dorian, intr-o zi de toamna tarzie. Bineinteles ca primirea a fost fastuoasa, iar noi ne simteam din ce in ce mai bine, in jurul unui pahar de jinars bine facut. In fond pana la Jidvei nu sunt decat 45 km.

Si ca orice lucru bine facut, ospatul nu se putea termina fara un desert pe cinste adus de o persoana draga lui.

Am simtit imediat zdrobind boabele de mac intre dinti si in amareala dulceaga a ness-ului toata povestea tineretiiĀ ei: relatia dintre o unguroaica si un roman vazuta nu foarte bine atat de familia ei cat si de a lui, in plina perioada comunista. Insa gustul prajiturii este o adevarata Oda a Bucuriei asa cum este si viata lor.

Le multumesc din tot sufletul ca m-au primit in casa lor, dandu-mi astfel posibilitatea sa degust aceasta minunatie si sa va impartasesc si voua povestea acestei prajituri.

One Response

  1. Dan
    | Reply

    Confirm ca este delicioasa šŸ˜‰

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.