Briose de casa
Briose

Un desert extraordinar, care poate fi servit langa o ceasca cu cafea sau ceai. La baza au un amestec de: unt, faina, zahar si oua. In mijlocul briosei vei gasi un gem acrisor, care va completa si va defini gustul deosebit pe care nu-l vei uita.

Este o prajitura venita din negura vremurilor din zona arhipelagului britanic, avand prima datare pe la 1703 sub denumirea de moofin. Intr-un fel putem spune ca este o savarina ce nu a mai apucat sa fie insiropata.

Industrializarea a avut un mare impact in dezvoltarea gustului acestei prajituri: praful de copt, aparitia hartiei de copt ce a dus la disparitia formelor din metal, precum si faptul ca a inceput sa fie nelipsita la ceaiurile de la ora 5. Perioada de glorie a briosei a fost in timpul perioadei interbelice cand copiii alegau sa le vanda pe strada si erau aproape la fel de numerosi precum cei cu ziare.

A urmat exportul in Statele Unite si productia ei a ajuns la cote mondiale, gustul avand cel mai mult de suferit, devenind acea "chestie" coapta si uneori sfaramicioasa "fara niciun fel de Dumnezeu".

Va invitam sa-i redescoperiti gustul si va asiguram ca nu are nicio legatura cu produsul standardizat ce se gaseste in rafturile hyper-market-urilor.

One Response

  1. Taciopol Codruta
    | Reply

    Aromate si pufoase, prima senzarie este ca nu te poti opri doar la una singura si vrei sa mai gusti una. Sunt mult mai bune decat ceea ce se gaseste in comert.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.