Cozonac cu nuca, stafide si rahat
Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Asa cum am mentionat si in cazul Cozonacului de Post, arealul lui de extindere nu se rezuma numai la zona Romaniei, el fiind de altfel gasit si la italieni sub denumirea de Panettone.


Inca un aspect interesant de adaugat la scurta sa prezentare, ar fi ca in anumite zone ale Moldovei el mai este denumit si babe, termen intalnit si alte prajituri , fiind prezentat in forme cilindrice, mai inalte.


Cozonacul de Paste mai este umplut si cu branza avand denumirea de "pasca", in Ardeal influentele nemtesti nu s-au lasat asteptate si apar umpluturile cu mac acoperit cu un fel de "krantz" obtinut din zahar ars si nuca.


Si in cazul de fata am incercat sa-mi pun propria-mi tusa prin "invelirea" lateralelor si a stratului inferior intr-o glazura de zahar ars, delicioasa ce-i confera o textura unica.

Umplutura este realizata din nuca, fiarta in lapte cu zahar si cacao, stafide si rahat. Fiind facut in casa, dupa o reteta traditionala, se distinge printr-un gust savuros, placut, plin de amintiri.

One Response

  1. Isabela
    | Reply

    Foarte gustos si pufos!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.